16°C
Mostar 20°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

06.07.2020 / 18:41 BiH - Sastanak sa gradonačelnikom

Kanton i Grad Sarajevo: Nastaviti dosadašnju uspješnu saradnju

Kanton i Grad Sarajevo: Nastaviti dosadašnju uspješnu saradnju
Foto: Kanton Sarajevo

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i ministar finansija Jasmin Halebić danas su razgovarali s gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom  o nastavku i unapređenju saradnje između Grada i Kantona.

Nenadić je informirao gradonačelnika o značajnim projektima na kojima Vlada Kantona Sarajevo u posljednja dva mjeseca intenzivno radi. Tu se prvenstveno misli na projekte iz saobraćaja u mirovanju, kao i na one iz oblasti kulture, ali i druge projekte koji su od zajedničkog interesa za Grad, Kanton i općine, ali i za sve građane Kantona.   

Zatraženo je unapređenje rješavanja pitanja za izdavanje građevinskih dozvola za most preko Miljacke, koji se nalazi na trasi Prve transverzale, o čemu će se razgovarati detaljnije na sastanku Operativnog tima u srijedu.

- Nama je u interesu da naši građani i grad dobiju i most i muzej, neovisno o tome ko će to realizirati - poručio je premijer Nenadić.

Bilo je riječi i o rješavanju smještaja administracije grada, Kantona i dijela Evropskih institucija  u prostorije zgrade Vječne vatre, koja je u vlasništvu Federacije BiH.

Gradonačelnik Skaka i premijer Nenadić su izrazili zadovoljstvo dobrom saradnjom, te najavili sastanke na kojima će nastaviti razgovore o spomenutim i drugim aktuelnim temama, saopćeno je iz Press službe KS.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo