21°C
Mostar 30°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 24°C
Bihać 27°C
Powered by Dark Sky

05.07.2020 / 11:49 Politika - Kandidat za gradonačelnika

Stanivuković: Banja Luka će biti siguran grad

Stanivuković: Banja Luka će biti siguran grad
Foto: FENA - Vijesti.ba

Spremni smo da pokažemo da može drugačije i da će u Banjoj Luci pobijediti čovjek – rekao je kandidat Partije demokratskog progresa (PDP) za gradonačelnika najvećeg grada u RS Draško Stanivuković.

Očekuje podršku ostalih opozicionih stranaka te je najavio da će za 10 dana o tome biti potpisan sporazum.

Iako, kako kaže, predstoje veliki izazovi, siguran je u pobjedu i zajedno će raditi na "konceptu nove Banje Luke, kao slobodnog grada".

Negirao je navode o lošim odnosima s Jelenom Trivić, koja će biti nosilac odborničke liste i buduća gradska menadžerica.

-Svih ovih godina mogli smo u Banjoj Luci da vidimo kozmetičke promjene, ali mi smo opredijeljeni da ovom gradu promijenimo suštinu i napravimo najpozitivniju selekciju. Jelena je moj prijatelj i saborac, moj prvi saradnik i neko ko je u ovom gradu najprepoznatljiviji i imat će ključnu ulogu za razvoj ovog grada - tvrdi Stanivuković.

Rekao je da njegovom pobjedom neće biti osvete i revanšizma u institucijama.

-Poruka svim članovima SNSD-a je da neće btii mržnje, osvete, revanšizma. Mojom i našom pobjedom imat ćete pravo da kažete i kada ste protiv – tvrdi on.

Okupit će, kaže, tim kredibilnih ličnosti, a među njima  je naveo i ime Milana Radovića iz DNS-a.

Jelena Trivić je naglasila da Banja Luka treba i očekuje promjene.

-Banja Luka očekuje promjene u načinu vođenja politike, rada, u pravcu izbora kadrova po kriterijumima stručnosti i rezultata, a ne političke podobnosti - rekla je Trivić.

Tvrdi da će s Stanivukovićem kao gradonačelnikom Banja Luka imati manje od sedam posto nezaposlenih i da će prosječna plata biti 1.000 eura.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo