10°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

05.07.2020 / 10:23 Politika - Drugi dan

Biračka mjesta u Mostaru uredno otvorena

Biračka mjesta u Mostaru uredno otvorena
Foto: FENA - Vijesti.ba

U Mostaru je u nedjelju ujutro, drugi dan zaredom, otvoreno dvadeset biračkih mjesta za parlamentarne izbore u Hrvatskoj a, po riječima koordinatorice izbornog procesa Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mostaru Jadranke Modrić, sva biračka mjesta uredno su otvorena u 7 sati.

Parlamentarni izbori u Republici Hrvatskoj održavaju se danas, 5. jula, a hrvatski državljani koji žive u Bosni i Hercegovini svoje pravo glasa ostvaruju jučer i danas na 45 biračkih mjesta, od kojih je najveći broj u Mostaru (20), zatim u Vitezu (10), Sarajevu (6), Livnu (4), Tuzli (3) i u Banjoj Luci (2).

 Koordinatorica Modrić kazala je Feni kako su izbori u Mostaru u subotu prošli bez ikakvih problema te da je odaziv birača prvoga dana bio dosta dobar.

- Nadamo se da će i danas biti tako, te da će sve biti u tom nekom prosjeku koji smo navikli u Mostaru - naglasila je Modrić.

 Dodala je kako se zbog pandemije koronavirusa na biračkim mjestima provode epidemiološke mjere, dezinfekcija, te da se birači moraju pridržavati i uputa o fizičkoj distanci.

- Zasad sve protječe kako treba, nema gužvi, a ljudi se drže rastojanja - naglasila je Modrić.

Hrvatski državljani s prebivalištem u BiH glasaju za tri zastupnika u Hrvatskom saboru koji se biraju iz XI izborne jedinice.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo