15°C
Mostar 15°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

03.07.2020 / 21:37 Politika - Stari grad

SDA: Poziv za jedinstveni nastup probosanskih stranaka u Mostaru

SDA: Poziv za jedinstveni nastup probosanskih stranaka u Mostaru
Foto: Vijesti.ba
Sinoć je održana druga redovna sjednica Skupštine Ogranka gradskog područja SDA Stari grad Mostar. Prije samog održavanja sjednice, delegatima su se obratili predsjednik Glavnog odbora SDA Šerif Špago i predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar ...

... Salem Marić koji su elaborirali trenutnu političku situaciju u Gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Jednoglasnom odlukom, Skupština je usvojila Izvještaj o radu Izvršnog odbora SDA Stari grad Mostar za polugodišnji period decembar 2019. – juni 2020. godine, koji je prezentovao predsjednik SDA Stari grad Mostar Adil Šuta. Izvještaj o radu sačinjavao je sve najbitnije činjenice koje su rješavane u prethodnom periodu, od kojih u najznačajnije spadaju redovni sastanci Izvršnog odbora, te upis 130 novih članova SDA na Gradskom području Stari grad tokom navedenog polugodišnjeg perioda. Konstatovano je da je SDA Stari grad Mostar koja danas broji 1.100 članova u Gradskom području Stari grad Mostar, nosilac aktivnosti SDA u Gradu Mostaru. Fokus rada u sljedećem polugodišnjem periodu stavljen je na mjesne odbore, koji u mnogim segmentima stoje na raspolaganju građanima Grada Mostara, te zajedno sa građanima planiraju razvoj infrastrukturnih projekata u mjesnim zajednicama.

Skupština je pozvala sve probosanske političke opcije na jedinstven nastup na lokalnim izborima u Gradu Mostaru, kostatujući da samo jedinstvenim nastupom možemo otkloniti sve mogućnosti preglasavanja Bošnjaka, te omogućiti ravnomjeran rast i razvoj svih dijelova Grada Mostara. Pojedinačni cilj SDA Stari grad Mostar jeste povećan broj izlaznosti građana u Gradskom području Stari grad Mostar, što će u konačnosti povećati izborni kapacitet SDA, te izborni kapacitet svih probosanskih političkih snaga u Gradskom vijeću Grada Mostara.

Također, Skupština je izrazila punu i nedvosmislenu podršku turističkim radnicima i poslodavcima u Gradu Mostaru, te je pozvala sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini da hitno reaguju i donesu adekvatne mjere i propise za pomoć i spas turističke sezone, kako u Gradu Mostaru, tako i u Bosni i Hercegovini.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo