3°C
Mostar 8°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

03.07.2020 / 18:11 Regija - Povećan broj zaraženih

U Čačku proglašena vanredna situacija

U Čačku proglašena vanredna situacija
Milun Todorović / Vijesti.ba
U Čačku je danas uvedena vanredna situacija zbog povećanog broja zaraženih korona virusom, rekao je gradonačelnik Milun Todorović novinarima.

Od 10. juna do danas u Moravičkom okrugu - Čačak, Gornji Milanovac, Lučani i Ivanjica, koronavirusom zaraženo je ukupno 96 osoba, rekao je direktor čačanskog Zavoda za javno zdravlje Aksentije Tošić.

Najviše zaraženih je u Čačku - 85, od kojih su umrle dvije osobe - 59 i 35 godina, u Gornjem Milanovcu je zaraženo sedam, u Ivanjici i u Lučanima po dvije osobe.

Tošić je dodao da se posljednjih desetak dana svakodnevno potvrđuje osam do deset novoinficiranih u Moravičkom okrugu, prenosi beta.

U posljednjih 24 sata je zaraženo šestoro u Čačku, dvoje u Ivanjici i jedan u Lučanima.

Direktor Opšte bolnice u Čačku Miroslav Sretenović rekao je da je u toj bolnici zbog koronavirusa 58 pacijenta mlađeg i srednjeg doba. Po njegovim riječima, situacija u čačanskoj bolnici je "veoma ozbiljna".

Tri bolnička odjeljenja pretvorena u "COVID-odjeljenja" sa 170 mjesta za pacijente.

Sretenović je rekao da među zaraženima koronavirusom u Čačku ima i ljekara koji se nisu zarazili u bolnici nego u privatnim kontaktima.

U okviru mjera vanredne situacije u Čačku, od danas je zabranjeno okupljanje na javnom mjestu, priređivanje proslava, ograničen je rad kafea i restorana do 20 sati, zabranjen rad bazena i javnih kupališta, a u teretanama i igralištima napolju i u parkovima dozvoljeno je okupljanje do samo pet osoba.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo