5°C
Mostar 11°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 5°C

03.07.2020 / 17:46 Fudbal - Dušan Bajević

Već smo uradili dosta posla, ali prirodno je da svi jedva čekamo da izađemo na teren

Već smo uradili dosta posla, ali prirodno je da svi jedva čekamo da izađemo na teren
Foto: Avaz / Vijesti.ba
Selektor naše fudbalske reprezentacije Dušan Bajević danas je održao još jedan video-sastanak sa članovima stručnog štaba - Rusmirom Cvikom, Adnanom Ćustovićem, Slavenom Musom, Eldinom Jeleškovićem i Zvjezdanom Misimovićem, ...

... na kojem su precizirani zadaci za svakog od njih.

- Uradili smo već dosta posla, ali prirodno je da svi jedva čekamo da izađemo na teren, rekao je selektor Bajević te dodao:

- Do tada, radimo na ovaj način i mogu reći da smo upoznati sa kvalitetom većine igrača koji pretenduju da budu na širem spisku. Zadovoljan sam sa onim što su moji saradnici danas pokazali, razgovarali smo dugo i jako nam je važno da naši reprezentativci igraju što više, da budu u formi, jer samo najspremniji će biti pozvani. Želimo da napravimo jaku reprezentaciju, to sam više puta isticao. Dodao bih da je i nedavni Pjanićev potpis sa Barcelonom, za sve nas velika čast, a ujedno i motiv za igrače sa naših prostora da vrijedno rade i postave veće ciljeve. Pjanić i Džeko su uzori mnogim mladim igračima, a svojim igrama i ponašanjem, kako na terenu, tako i van njega, siguran sam da su im otvorili vrata velikih klubova.

Također, na dnevnom redu je bilo još nekoliko tema, a počelo se sa analizom zadataka sa prethodnog sastanka. Članovi stručnog štaba prezentovali su svoja razmišljanja i izvještaje o igrama, minutaži i karakteristikama potencijalnih reprezentativaca koji nastupaju u evropskim ekipama, koje su nastavile takmičenja. Zaključeno je da se i u narednom periodu treba fokusirati na formu igrača, njihove igre u pripremnim utakmicama, te iz svih dosadašnjih analiza polako početi kreirati širi spisak potencijalnih reprezentativaca. Iz tog šireg spiska kasnije bi se pozivali igrači za utakmice Lige nacija protiv Italije i Poljske.

Novi zadaci koji su pred stručnim štabom odnose se na pripremanje plana okupljanja i trenažnih aktivnosti za utakmice UEFA Lige nacija - grupa A, koje naš tim igra već 4. septembra protiv Italije i 7. septembra protiv Poljske. Pored toga, Bajevićevi saradnici treba da sačine i detaljan izvještaj o našim protivnicima u ovom takmičenju. Sve ove analize i pripreme imaju za cilj da naša „A“ reprezentacija spremno dočeka utakmicu baraža protiv Sjeverne Irske koja je na programu osmog oktobra.

(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo