°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

03.07.2020 / 13:55 Ostali sportovi - Tužna vijest

Preminuo otac Habiba Nurmagomedova

Preminuo otac Habiba Nurmagomedova
Foto: Vijesti.ba
Abdulmanap Nurmagomedov, otac UFC-ovog borca Khabiba, preminuo je u 58. godini u Moskvi od komplikacija povezanih s korona virusom, javlja Russian Times.

Svjetski poznati stručnjak za MMA u aprilu je imao problema s plućima, ali je odbijao testiranje na korona virus. Kad mu se stanje pogoršalo, prebačen je iz Dagestana u Moskvu, gdje je ustanovljeno da ima korona virus. Par danas kasnije pretrpio je srčani udar te je morao na hitnu operaciju.

Nakon zahvata je stavljen u induciranu komu iz koje se nedavno probudio, da bi danas izgubio bitku s komplikacijama vezanim uz posljedice srčanog udara i korona virusa.

Abdulmanap je trenirao Khabiba tokom njegove čitave MMA karijere u kojoj Nurmagomedov još nema nijedan poraz. Dok je Khabib bio dijete, njegov otac je u porodičnoj kući napravio dvoranu za treniranje, a bio je ekspert u hrvanju i ruskoj borilačkoj tehnici sambo.

Iako nije mogao dobiti vizu i putovati na Khabibove borbe u SAD-u, Abdulmanap je bio njegova najveća podrška, a on i sin bili su u sjajnim odnosima. Khabib je često objavljivao fotografije sa svojim ocem i redovno ga je isticao kao najvažnijeg čovjeka u karijeri.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo