21°C
Mostar 27°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 23°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

02.07.2020 / 16:40 Fudbal - Sarajevo

Zvanično otvorene prijave za 1. međunarodnu konferenciju golmana

Zvanično otvorene prijave za 1. međunarodnu konferenciju golmana
Foto: Vijesti.ba

Golmanska Akademija Asmir Begović zvanično je otvorila prijave za "1. međunarodnu golmansku konferenciju" koja će biti održana u Sarajevu 17. i 18. augusta 2020. godine.

Prijave je moguće ostvariti putem web stranice gdje je također moguće naći i ostale informacije vezane za ovaj događaj.

Konferencija koja će biti održana u Hotelu Hills u Sarajevu, namijenjena je prije svega golmanskim trenerima, ali i svim zainteresovanim za organizaciju rada i razvoj golmana u nogometu.

Kroz konferenciju je planiramo da u dva dana budu održana teorijska i praktična predavanja gostiju iz zemlje i inostranstva usko vezana za poboljšanje uslova i načina treniranja golmana.

Partner ovogodišnje konferencije je Nogometni savez Bosne i Hercegovine.

Gosti-predavači biti će, između ostalih, Peter Schmeichel (bivši reprezentativac Danske i golman Manchester Uniteda i Manchester Cityja), David James (bivši reprezentativac Engleske, golman Liverpoola i Manchester City-a), Eric Steele (nekadašnji trener golmana Manchester Uniteda u stručnom štabu Sir Alexa Fergusona), Roberto Navajas (trener golmana u Real Sociedadu i Granada FC), Nikola Jurčević (bivši reprezentativac Hrvatske, trener Dinama i selektor Azerbejdžana), Adi Mušić (bh. golmanski trener u Njemačkoj) i Marijana Zubac (direktorica Nutricentra Mostar).

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo