°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

01.07.2020 / 23:51 Fudbal - Premiership

West Ham u londonskom derbiju bolji od Chelsea

West Ham u londonskom derbiju bolji od  Chelsea

Veliku pobjedu ostvario je večeras West Hama u borbi za opstanak u Premiershipu i to protiv tima koji se bori za ulazak u Ligu prvaka – gradskog rivala Chelseaja. Ekipa Davida Moyesa je slavila sa 3:2.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli previše interesantnih detalja sve do 40. minuta, tek je Christian Pulišić imao kolosalnu priliku koju je morao da iskoristi.

Igrao se 41. minut kada je upravo Pulišić oboren u kaznenom prostoru, a odgovornost da šutira penal preuzeo je Willian. Ni ovoga puta nije promašio, pa je Chelsea umalo otišao na odmor sa golom prednosti.

Naime, West Ham je uspio stići do izjednačenja u nadoknadi vremena prvog poluvremena.

Učinio je to Tomaš Souček, visoko je Čeh skočio i pogodio, zastao sa radovanjem jer je očekivao VAR, ali je na kraju proslavio pogodak za izjednačenje.

West Ham stiže do prednosti u 51. minutu utakmice, tada je Bowen centrirao sa desne strane, Antonio je bio priseban i u padu poslao loptu u mrežu za 2:1.

Nisu se dali fudbaleri Chelseaja. Willian je ponovo bio fantastičan, izveo je slobodan udarac sa 20 i kusur metara, gađao i pogodio, golman domaćih je samo uljepšao gol.

West Ham je ipak uspio pobijediti. Ekipa Davida Moyesa je savladala tim Plavaca golom rezerviste Andriya Yarmolenka, koji je briljantno istrčao kontru, uspio da se otvori na šut i da pogodi suprotan ugao u 89. minuti za veliki trijumf svog tima!



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo