9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

01.07.2020 / 22:18 Fudbal - Serie A

Inter slavio protiv Brescije, Bologna i Cagliari podijelili bodove

Inter slavio protiv Brescije, Bologna i Cagliari podijelili bodove

Inter je bio ubjedljiv u susretu 29. kola Serije A i već u prvih 45 minuta riješio pitanje pobjednika u meču protiv Brescije.

Počelo je golom u 5. minutu utakmice, Alexis Sanchez je uspio centrirati na najbolji mogući način, a još jedan nekadašnji igrač Manchester Uniteda Ashley Young je pogodio za 1:0.

Upravo je Alexis Sanchez uspio da postigne novi gol za Inter u 20. minutu i to iz penala, da bi do kraja poluvremena i D'Ambrosio uspio postići gol i to nakon asistencije Younga.

Do kraja utakmice još dva gola u mreži Brescije, Gagliardini je uspio postići naredni. Alexis Sanchez je centrirao iz slobodnog udarca, a Gagliardini je bio najviši u skoku za 4:0.

5:0 djelo je Eriksena koji je dočekao odbitak golmana nakon udarca Lukakua.

Konačnih 6:0 postavio je Candreva u nadoknadi vremena.

U drugom meču od 19:30 ekipa Bologne je dočekala cagliari, a pobjednika nije bilo – 1:1.

Povela je Bologna u 4. minutu nadoknade vremena u prvom poluvremenu, Barrow je imao mnogo sreće, odbila mu se lopta da bi jakim udarcem uspio da savlada protivničkog golmana.

Bologna je danas bila bolji rival, bliža pobedi, ali nije uspjela da savlada protivnika jer je Cagliari izjednačio preko sjajnog Simeonea golom u 46. minuti. Rezultat se nije mijenjao do kraja susreta.




(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo