8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

01.07.2020 / 11:04 Politika - Reakcija DF KS

NS i SDP sakrili povećanje cijene kupona nezaposlenim

NS i SDP sakrili povećanje cijene kupona nezaposlenim
Foto: Vijesti.ba
Nakon što se u javnosti pojavila informacija da će u Kantonu Sarajevo cijene kupona za nezaposlene osobe biti podignute sa 15KM na 30KM, mnogi istaknuti članovi današnje opozicije, a donedavno vlade „šestorke“ kojom je upravljao Elmedin Konaković, ...

... su krenuli sa napadima na Vladu KS. To bi bilo sasvim opravdano, da istu odluku o povećanju nisu donijeli upravo članovi smijenjene vlade, osnosno kadrovi Naše stranke i SDP-a.

Krijući povećanje cijena kupona nezaposlenim građanima, i optužujući druge za njihova djela, nastoje da obmanu i ponize građane.

Javnosti je već dostupan originalni sporazum o povećanju cijene, potpisan od strane Edina Forte, nekadašnjeg premijera Kantona Sarajevo. Ironično je da se radi o bivšem premijeru koji je i sam bio nakratko nezaposleni. Naime, nakon smjene vlade Forto nije uspio pronaći novo zaposlenje, pa je kreirana nova pozicija u Našoj stranci kako bi mogao nastaviti primati platu sa budžeta, što mnogi nezaposleni ne mogu ni zamisliti.

Ovo je samo jedan u nizu katastrofalnih poteza vlasti “šestorke”, nakon stranačkih zapošljavanja, pokušaja premijera Forte da uzme dupli paušal i laganja u javnosti kako to nije učinio, pokušaja da se dodijeli 200.000 KM fiktivnoj instituciji “Institut za kulturu i umjetnost” gdje su postavljeni članovi Naše stranke, imenovanjem osuđenih osoba poput Zarfe Dupovac i ratnih zločinaca poput Envera Zornića I mnogih drugih skandala koji su potresali vladu “šestorke”.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo