20°C
Mostar 27°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 20°C
Bihać 22°C
Powered by Dark Sky

30.06.2020 / 15:51 BiH - Zaboravna (o)pozicija

Vlada "šestorke" je donijela odluku o povećanju cijene kupona za nezaposlene

Vlada "šestorke" je donijela odluku o povećanju cijene kupona za nezaposlene
Foto: Vijesti.ba
Opozicija u Kantonu Sarajevo danas je svom žestinom optužila Vladu KS zbog činjenice da je GRAS podigao cijene kupona za nezaposlene. Međutim, opozicione stranke prešutile su da je Sporazum o povećanju cijene potpisan upravo u vrijeme njihove vladavine.

Naime, povećanje cijene sa 12 KM na 30 KM urađeno je na osnovu Sporazuma o privremenom utvrđivanju stvarne cijene koštanja komunalne usluge kojeg je potpisao bivši premijer KS Edin Forto zajedno sa V.D. generalnog direktora GRAS-a Jakubom Kuburom i generalnim direktorom Centrotransa Safudinom Čengićem. Sporazum je potpisan u januaru ove godine.

Cijena od 30 KM za nezaposlene definisana je u Članu 3. ovog sporazuma u kojem se vidi da su strane potpisnice saglasne sa cijenama koštanja ove usluge.U Članu 6. piše da će se cijene javnog prevoza primjenjivati od dana potpisa Sporazuma, osim za kategoriju nazaposlenih koje će se primjenjivati od 1.7.2020.Opozicija se u današnjim saopćenjima hvalila i podsjećala javnost kako je prethodna vlada “šestorke” je za samo godinu dana otvorila nove linije, da kuponi za penzionere, studente i đake vrijede kod oba prevoznika, pokrenula nabavku novih minibusa itd, no umjesto neprincipijelnog optuživanja nova Vlade, zaboravili su podsjetiti da je Vlada „šestorke“ kriva  za povećanje cijene nezaposlenima.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo