23°C
Mostar 27°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 28°C
Bihać 28°C
Powered by Dark Sky

25.06.2020 / 17:37 Košarka - Nakon 22 godine

Vince Carter zvanično potvrdio kraj karijere

Vince Carter zvanično potvrdio kraj karijere
Vince Carter / Vijesti.ba
Vince Carter potvrdio je da je završio karijeru poslije 22 sezone provedene u najjačoj ligi svijeta.

Odlukom da samo 22 ekipe nastave NBA sezonu zbog prekida uslijed pandemije korona virusa, stavljena je tačka na više nego bogatu karijeru Vincea Cartera, s obzirom na to da se Atlanta nije našla u odaranom društvu.

“Zvanično sam završio sa igranjem košarke profesionalno”, potvrdio je Carter.

Hawksi su posljednju utakmicu odigrali 11. marta, kada su izgubili od New York Knicksa 136:131. Carter je ušao u igru i pogodio trojku na 13.4 sekunde do kraja.

“Pomoglo je to što sam postigao koš na toj utakmici. Mislim da bih drugačije razmišljao da se to nije dogodilo. Vratio bih se makar da odigram minut, postignem taj koš. Ne bi mi bilo bitno kako. Kada igrate posljednju utakmicu, bez obzira na to da li ste svjesni toga ili ne, želite da date koš. Zadovoljan sam što sam to uspio”.

Kako kaže, značajno je na njegovu odluku utjecala i trenutna situacija u Sjedinjeim Državama i svijetu.

“Neću reći da sam od 11. marta znao da se povlačim. Ali prelomio sam krajem marta. Osjećao sam da je kraj. Ovo što se sada dešava je veće od moje karijere”.

Carter ima 43 godine. U najjačoj ligi svijeta je zaigrao 1998. u dresu Toronto Raptrosa. Potom je igrao u New Jerseyju, Orlandu, Pheonixu, Dallasu, Memphisu, Sacramentu i Atlanti.

Osam puta i to uzastopno od 2000. do 2007. bio je dio All Star vikenda, a 2000. je pobijedio u takmičenju u zakucavanju potezom koji se i danas prepričava. Bio je ruki godine i član druge i treće petorke NBA.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo