2°C
Mostar 7°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C
Powered by Dark Sky

20.06.2020 / 14:37 BiH - Predsjednik SDS-a

Šarović: Migrantska kriza prijeti da eskalira u narednih 15 dana

Šarović: Migrantska kriza prijeti da eskalira u narednih 15 dana
Foto: Vijesti.ba

Migranstka kriza se usložnjava i prijeti da eskalira u narednih 15 dana, upozorava Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke osvrćući se na aktuelna dešavanja sa migrantima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Šarović kaže da je očito da aktuelna vlast nema odgovora na migrantsku krizu.

„Dok aktuelna vlast u Republici Srpskoj samo kuka nad ovako teškom situacijom, podsjećam da dok je u Savjetu ministara BiH bila SDS, najveći ikada zabilježeni broj migranata nije prelazio 4.500 hiljade a već sada ih imamo blizu 10.000, što je uvećanje za 100%“ – naglašava Šarović.

On dodaje da dok je ministar bezbjednosti bio Dragan Mektić migranata uopšte nije bilo u Republici Srpskoj a sada imamo iz dana u dan drastične situacije sa migrantima i ekscese u više gradova upravo u Republici Srpskoj!

„Situacija će biti još gora jer trebamo pogledati šta se dešava preko granice, u Srbiji, gdje u Loznici i okolini imamo pobune i sigurno možemo očekivati novih 5.000 migranata koji će ući na našu teritoriju“ – istakao je predsjednik SDS.

Šarović je ponovio da vlast na nivou Bosne i Hercegovine a posebno predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama koji su ranije bili veoma glasni u kritici prema u SDS, konačno treba da shvati da su oni sada najodgovorniji i da moraju da nađu odgovorajuća rješenja.

„Oni zaboravljaju da su već odavno vlast i da više nemaju koga da kritikuju izuzev sami sebe i da konačno preuzmu odgovornost za ono što mjesecima propuštaju da učine“ – zaključio je Šarović.

 


(Vijesti.ba)

Izdvajamo