1°C
Mostar 5°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 5°C
Bihać 5°C
Powered by Dark Sky

18.06.2020 / 16:51 Politika - Član Predsjedništva BiH

Dodik: Hitno deportovati sve migrante iz BiH

Dodik: Hitno deportovati sve migrante iz BiH
Milorad Dodik / PIXSELL
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Policiji Republike Srpske treba dati još veća ovlaštenja da bi mogla da se brane od migranata i u tom pogledu mora da bude spremna na rigorozne akcije.

Dodik je rekao da je RS jučer mogla da ima tragičnu situaciju da je neko od policajaca stradao u Klašnicama kod Banjaluke prilikom potrage za grupom migranata i naglasio da RS to sebi ne smije dopustiti.

On je podsjetio da godinama govori da su migranti ogromna bezbjednosna prijetnja.

"Sjećam se da sam možda prije pet - šest godina govorio da će se u BiH useliti značajan broj migranata i da su tada SDS i (Aleksandra) Pandurevićeva pravili šale od toga. Ne znam samo gdje je sad ona i ti koji su pravili od toga šegu i šta danas govore o toj temi", naveo je Dodik.

U svakom slučaju, istakao je Dodik, Republika Srpska ostaje privržena politici koju je ranije utvrdila, a to je da nema zadržavanja migranata na njenoj teritoriji.

"Svi pokušaji iz BiH, prije svega, iz Sarajeva, pa čak i sa Zapada da se migranti ravnomjerno rasporede po cijeloj BiH neće proći. U Republici Srpskoj se neće praviti stacionari, niti će se zadržavati migranti. Srpska je zainteresovana za hermetičko zatvaranje granica za migrante i njihovu hitnu deportaciju iz BiH", poručio je Dodik.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo