22°C
Mostar 27°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 25°C
Bihać 27°C
Powered by Dark Sky

12.06.2020 / 14:12 Zanimljivosti - Rutine uzimali zdravo za gotovo

5 stvari za koje ste tokom karantina shvatili da su vam neophodne

5 stvari za koje ste tokom karantina shvatili da su vam neophodne
Foto: Vijesti.ba
Vrijeme provedeno kod kuće, u karantinu otvorilo je prostora za rad na sebi, introspekciju, ali i otkrivanje talenata ili prosto za osvještivanje da smo neke svakodneve rutine uzimali previše zdravo za gotovo.

Siguno ste i vi ovog proljeća shvatili koliko vam nedostaje spontani odlazak u prodavnicu, kino, espreso koji napravi vaš omiljeni barista ili prosto trčanje na otvorenom prostoru, a ne na sobnoj traci. Ovo je pet stvari za koje smo mi tokom ovog karantina shvatili da su nam neophodne.

1. Aparat za kafu
Ljubitelji ove domaće, turske, nisu bili u problemu, ali oni koji vole više talijanski šmek i pjenu, mlijeko pa i malo čokolade u svojoj kafi, legali su u krevet, sanjali i budili se sa samo jednom slikom u glavi: šoljica espresa, kapućina, makijata. Dakle, aparat za kafu je investicija u koju vrijedi uložiti ovog proljeća. Možda neće biti podjednako mirisna kao kafa u vašem omiljenom kafiću, ali bit će dovoljno dobra da zažalite što tokom karantina niste imali ovaj magični uređaj u svom domu.2. Tenisice za trčanje
Dobro, ako ste pasionirani trkač, onda ih imate. Ali ako ste najveća lijenština na svijetu, nemate ih sigurno, budimo iskreni. Ipak ovog proljeća i najveći ljenjivci poželjeli su svoje tenisice za trčanje. Da pobjegnu iz karantina, da pobjegnu u prirodu. Čak i oni koji spavaju do podne i trče samo za gradskim prevozom ovog će ljeta kupiti svoje prve tenisice za trčanje i vjerovatno istrčati svoju prvu stazu, jer ako smo nešto naučili u karantinu to je da sloboda i samo 200 metara trčanja kroz prirodu nema cijenu.3. Soba bez duhanskog dima
Parafrazirat ćemo jedan slogan popularnog sportskog kluba sa ovih prostora. Život sa pušačem nije uvijek lak, ali je uvijek lijep. Jer voljena osoba trebate prihvatiti sa svim svojim vrlinama i manama, ali sigurno nije ni lijep osjećaj provoditi dane zatvoren i duhanski dim sijeći na kocke. A život sa pušačem stvarno ne mora biti takav, već u potpunosti u skladu sa ovom našom parafrazom. Jer svaki pušač danas ima bolju alternativu. IQOS je uređaj koji ne samo što ne emituje duhanski dim i eliminiše efekte pasivnog pušenja za sve u okruženju, on je i manje štetna opcija od klasičnih cigareta, jer se njegovim korištenjem emituje 95% manje štetnih materija. Nema više pepela, katrana i zagušljivih prostorija, a prije samo par dana IQOS je dobio i svoju novu boju, tako da je novi limited editon Lucid Teal IQOS rješenje za sve one koji pušača ne mogu ubijediti da ostavi cigarete i nikotin u svakom obliku.

4. Projektor
Dok iščekujemo da retro drive-in kino na otvorenom postane novi ljetnji "hot spot", film na platnu stvarno ne može ništa zamijeniti. Projektor možda jeste ozbiljna investicija, ali ako se podijelite sa prijateljima, dobit ćete zapravo vaš zajedničko pokretno kino, a gledanje filma kod kuće na zidu, platnu, pa čak i staklu je iskustvo koje se može mjeriti sa (ako ne i nadmašiti) onim iz kino sale.
5. Piknik korpa
Lijepa i neophodna. Piknik u prirodi je vrhunac ekstravagancije u 21. stoću, ali poslije ovog katantina svi su zaslužili taj mali ekstavagantni hir. Osim što vam se vaše omiljene mazalice i kolači neće isprevrtati, bit ćete odgovorni i prema prirodi, jer piknik torbe imaju posebno fiksirane džepove za staklene čaše.Piknik torba je i ultimativni Instagram aksesoar, koji čak ni ne morate kupiti - samo malo pretumbajte bakin tavan.
(Vijesti.ba)

Izdvajamo