8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

05.06.2020 / 18:38 BiH - Sastanak u Sarajevu

Turistička zajednica Kantona Sarajevo okupila turističke zajednice iz cijele BiH

Turistička zajednica Kantona Sarajevo okupila turističke zajednice iz cijele BiH
Foto: FENA - Vijesti.ba

Na inicijativu predsjednice Turističke zajednice Kantona Sarajevo Azre Džigal, u Sarajevu je 4. i 5. juna, održan sastanak predstavnika turističkih zajednica i organizacija iz Bosne i Hercegovine.

Nakon dugo vremena, ovo je bio prvi zajednički sastanak na kojem su se okupili predstavnici turističkih zajednica i organizacija iz Federacije BiH i Republike Srpske na jednom mjestu, navodi se u saopćenju.

-Na višesatnom sastanku raspravljalo se o trenutnoj situaciji u turizmu nakon pandemije COVID-19, kao i o planovima i idejama za budući period, s akcentom na zajedničkom djelovanju i boljoj koordinaciji između turističkih zajednica i organizacija. Dogovorena je zajednička promocija turizma i turističke ponude cijele države, kao i izrada visokokvalitetne mape Bosne i Hercegovine s turističkim atrakcijama na cijeloj teritoriji - saopćeno je iz TZKS.

Ovom sastanku su, uz domaćine iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo, prisustvovali predstavnici turističkih zajednica Tuzlanskog i Srednjebosanskog kantona/Kantona Srednja Bosna, Turističke zajednice Grada Bihaća i Grada Tuzle, Turističke organizacije Republike Srpske, turističkih organizacija Trebinja i Pala, te predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, predstavnici udruženja 'Kupujmo domaće', kao i incijative Odmori u BiH.

Dogovoreno je da se ovakva praksa okupljanja predstavnika turističkih zajednica i organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine nastavi i ubuduće, a naredni sastanak održat će se u Tuzli.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo