8°C
Mostar 11°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

04.06.2020 / 17:25 Fudbal - Dušan Bajević

Otvaraju se granice, provjerit ćemo sve igrače na koje računamo za baraž

Otvaraju se granice, provjerit ćemo sve igrače na koje računamo za baraž
Foto: SCsport / Vijesti.ba
Selektor A reprezentacije Dušan Bajević održao je danas video-sastanak sa svojim saradnicima. Na sastanku je bilo riječi o radu stručnog štaba u specifičnim uslovima izazvanim pandemijom COVID -a 19.

Razgovaralo se, između ostalog, i o širem spisku potencijalnih kandidata za A selekciju, kao i o nastupima tih igrača u klubovima i ligama koje su nastavile takmičenje.

Razmijenjene su informacije o aktuelnoj situaciji u svim ligama u kojima igraju naši reprezentativci, standardni i potencijalni, sa posebnim osvrtom na njihovu fizičku pripremu.

„Radimo sve što je u našoj moći kako bismo se spremili za te dvije utakmice baraža”, kaže selektor Bajević, i nastavlja:

„Ne dozvoljavamo da nas ova situacija sa korona virusom uspava, već moji saradnici i ja analiziramo šta je najbolje za reprezentaciju i šta trebamo konkretno poduzeti da budemo još čvršći i jači“.

Selektor ističe da su svi usmjereni samo ka jednom cilju a to je plasman na Euro.

„Znamo šta nam je cilj i ozbiljno smo posvećeni tome da ga i ostvarimo. Radimo naš posao, za sada na ovaj način, ali evo polako se otvaraju granice što znači da se otvara mogućnost i za putovanja. Tada ćemo moći provjeriti sve igrače koji pretenduju da budu u krugu kandidata za reprezentaciju. Želimo da napravimo još bolju, čvršću i jaču reprezentaciju i odlučni smo da napravimo rezultat koji će nas odvesti na Evropsko prvenstvo“.

Bajević je na kraju dodao da njegovi saradnici imaju zadatak i da prate sve što je vezano za protivničke igrače u baražu, kao i u Ligi nacija.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo