30°C
Mostar 33°C
Tuzla 33°C
Banja Luka 33°C
Bihać 32°C
Powered by Dark Sky

04.06.2020 / 11:00 BiH - Istekao joj mandat

Ružicu Јukić zamijeniće Sanela Gorušanović Butigan

Ružicu Јukić zamijeniće Sanela Gorušanović Butigan
Foto: Screenshot - Vijesti.ba

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija informisao je članove tog tijela da će Ružicu Јukić, kojoj je istekao mandat u VSTV-u, zamijeniti sudija Opštinskog suda u Sarajevu Sanela Gorušanović Butigan.

Na početku drugog dana zasjedanja Tegeltija je informisao članove Vijeća o reagovanju Suda BiH koje je uslijedilo nakon jučerašnje sjednice, a odnosi se na njegovo komentarisanje sudske odluku o ukidanju Pravilnika o postupku ocjenjivanja rada nosilaca pravosudnih funkcija i Kriterijuma za ocjene u rada sudija, o čemu tokom sjednice nije bilo rasprave.

Tegeltija je rekao da je najavljeno saopštenje VSTV-a o pritiscima na rad pravosuđa u BiH u izradi i da bi trebalo biti završeno do kraja dana.

VSTV danas, između ostalog, treba da razmatra Inicijativu za donošenje zaključka o proširivanju prakse privremenog upućivanja nosilaca pravosudnih funkcija radi pružanja pomoći institucijama sa značajnim brojem neriješenih predmeta u skladu sa Zakonom o VSTV-u.

Na dnevnom redu je i predstavljanje vodiča kroz krivični postupak, namijenjenog djeci žrtvama/svjedocima krivičnih djela.


(Vijesti.ba / RTRS)

Izdvajamo