15°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

03.06.2020 / 20:03 Crna hronika - U mjestu Modrac

Tri osobe poginule u sudaru kamiona i dva auta kod Lukavca

Tri osobe poginule u sudaru kamiona i dva auta kod Lukavca
Foto: Facebook - Vijesti.ba

Tri osobe su smrtno stradale i dvije povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se večeras oko 19.05 sati dogodila u mjestu Modrac.

Ta informacija za Klix.ba potvrđena je iz Operativnog centra Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK).

Dežurni operativni Uprave policije MUP-a TK kazao je da se saobraćajna nesreća dogodila u mjestu Modrac kod Lukavca te da su učestvovala dva putnička i jedno teretno motorno vozilo.

- Tom prilikom tri osobe su smrtno stradale, a dvije su zadobile tjelesne povrede čiji stepen još uvijek nije poznat - kazao je dežurni operativni Uprave policije MUP-a TK.

Prema informacijama do kojih je došao portal Klix.ba u toj saobraćajoj nesreći povrede su zadobili 28-godišnji S.M. i 50-godišnji E.Š. i njima se medicinska pomoć trenutno pruža u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Glasnogovornica te zdravstvene ustanove Ersija Aščerić-Mujedinović za Klix.ba je kazala da se nad pacijentima S.M. i E.Š. trenutno vrši dijagnostička obrada, naglasivši da su svjesni i komunikativni.

Glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović istakao je da je na uviđaj izašao i tužilac, istaknuvši da se trenutno utvrđuju sve okolnosti saobraćajne nesreće.

Do okončanja uviđaja saobraćaj je u potpunosti obustavljen, a vozila se preusmjeravaju kroz naselje Bistarac.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo