12°C
Mostar 18°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

03.06.2020 / 12:39 Kultura - Bogata tradicija

Sarajevo publishing obilježava 70 godina rada i kvalitetnih izdanja

Sarajevo publishing obilježava 70 godina rada i kvalitetnih izdanja
Foto: FENA - Vijesti.ba

Izdavačka kuća "Sarajevo Publishing", nasljednik velikana izdavačke djelatnosti, IK "Veselin Masleša", 10. juna obilježava 70 godina rada.

Iza te izdavačke kuće je bogata tradicija, predan rad, kvalitet, društvena odgovornost i uvijek profesionalna saradnja s autorima i obrazovnim ustanovama, navodi se u saopćenju IK "Sarajevo Publishing".

Iza sebe ima blizu sedam hiljada izdanja koje je objavila do danas, kroz desetak biblioteka (Kulturno naslijeđe Bosne i Hercegovine, Logos, Lastavica, Ars), koje su postale znak raspoznavanja i biljeg prošlih vremena, saopćeno je.

Poručuju da su ponosni na činjenicu da ne samo da opstaju u ovom turbulentnom vremenu, nego uspijevaju raditi kvalitetno i upravo po tome biti prepoznatljivi u Bosni i Hercegovini, ali i šire.

- Nije bilo lako nastaviti tamo gdje je stao "Veselin Masleša" i truditi se da u izmijenjenim i otežanim okolnostima nakon rata u BiH radimo, stvaramo nova izdanja, rastemo i razvijamo se zajedno s našim čitaocima i cijelim bh. društvom. Sedamdeset godina je mnogo, a posebno raduje činjenica da smo svih ovih godina bili sastavni dio porodica, naša izdanja su pratila djecu od rođenja pa do fakulteta i dalje. Po tome smo posebno prepoznatljivi i zbog toga nam se čitaoci raduju i uvijek pomno prate naš rad - istakla je direktorica IK "Sarajevo Publishing" Dijana Remeta.

Tokom cijelog juna trajat će rođendanske aktivnosti IK "Sarajevo Publishing", koji će obliježiti brojnim akcijama i sniženjima u svojim knjižarama. U toku je velika akcija i podrazumijeva sniženja cijena za više od 300 odabranih naslova i do 60 posto, koja će trajati do 30. juna.

Objavljen je i izazov za najbolju fotografiju s omiljenim "Lastavicinim" izdanjem koji će trajati do 8. juna, a na sam rođendan pripremaju goste iznenađenja za posjetioce knjižara, saopćeno je iz IK "Sarajevo Publishing".

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo