8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

02.06.2020 / 17:48 Fudbal - Direktor Veleža

Šoše: Nakon odluke Nogometnog saveza okrećemo se novoj sezoni

Šoše: Nakon odluke Nogometnog saveza okrećemo se novoj sezoni
Foto: Fena / Vijesti.ba
Direktor Fudbalskog kluba Velež Džemil Šoše prokomentirao je odluku Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH da se prekine nogometna sezona 2019./2020., kazavši kako je tom odlukom konačno prekinuta neizvjesnost.

U Veležovom priopćenju za javnost navodi se kako će se "Rođeni" sada koncentrirati na pripremni period i sklapanje momčadi za sljedeću natjecateljsku sezonu koja bi trebala početi 1. kolovoza.

"Cilj FK Velež Mostar od samog starta sezone bio je da izborimo opstanak, a ne da se dovedemo u situaciju da za opstanak u BH Telecom Premijer ligi BiH strepimo do posljednjeg kola. Kasnije, kako je sezona odmicala, normalno je da su nam apetiti rasli i sigurno da smo razmišljali i o Europi. Zadovoljan sam što smo ostvarili naš primarni cilj u povratničkoj sezoni, stabilizirali klub i riješili mnoga dugovanja", poručio je Šoše.

Dodao je kako Velež u sljedećoj sezoni neće imati nikakav pritisak pod kakvim je klub bio u povratničkoj sezoni te da će fokus biti usmjeren na slaganje ekipe za Europu.

Šoše je ovo prilikom čestitao Sarajevu osvajanje naslova prvaka BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo