8°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 9°C

02.06.2020 / 13:53 Politika - Lider SBB-a

Radončić: U Mostaru napraviti jednu koaliciju kao u Srebrenici

Radončić: U Mostaru napraviti jednu koaliciju kao u Srebrenici
Foto: FENA - Vijesti.ba

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić obrazložio je danas razloge svoje ostavke sa pozicije ministra sigurnosti BiH.

Tom prilikom je Radončić, na pitanje novinara, odgovorio da njegova ostavka nije predizborni potez, prenose Vijesti.ba.

- Mi ćemo se truditi, i danas sam razgovarao sa Tegeltijom, veoma smo uvjereni da će lokalnih izbora biti, a vi znate da nas dvojica o tome ne odlučujemo, nego neko treći. Nije ovo nikakav predizborni potez, ovo je potez koji ne treba dramatizirati, koji je normalan u svim zemljama svijeta. Ako imate strastešku razliku sa svojim koalicionim partnerom i ako je on zadužen, jer je dobio više glasova na izborima, da provodi tu politiku, potpuno je korektno da izađete i kažete - ja se ne slažem s time. Nema nikakvih polemika, svađa, zle krvi, svako radi svoj posao. I ja ću se truditi da svojim prijateljima iz SDA uvijek pomognem gdje mislim da rade u korist opšteg dobra - poručuje Radončić.

Govoreći o izborima u Mostaru, Radončić je mišljenja da se u gradu na Neretvi izbori moraju dogoditi, te da je užasna činjenica da se oni ne održavaju dugi niz godina.

Što se tiče SBB-a i mene, očekujem da će se napraviti jedna koalicija za Mostar po principu kako je urađena Koalicija za Srebrenicu. Govorim o bošnjačkom političkom faktoru - pojasnio je predsjednik SBB-a.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo