22°C
Mostar 27°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 25°C
Bihać 27°C
Powered by Dark Sky

02.06.2020 / 08:17 BiH - Sjednica u Sarajevu

Vijeće ministara danas o raspodjeli sredstava MMF-a

Vijeće ministara danas o raspodjeli sredstava MMF-a
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Za danas je zakazana sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Na dnevnom redu će se, između ostalog, naći Prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o izboru sudaca Ustavnog suda Bosne i Hercegovine prethodno biranih od predsjednika Evropskog suda za ljudska prava.

Na dnevnom redu će se naći i Prijedlog odluke o rasporedu sredstava Instrumenta za brzo finansiranje (RFI) od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). Ova tačka naknadno je uvrštena u dnevni red na prijedlog Ministarstva finansija i trezora BiH, prenosi Avaz.

Razmatrat će se i Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o formiranju Koordinacijskog tijela za migracije te Migracijski profil BiH za 2019. godinu.

Na dnevnom redu su i prijedlozi imenovanja direktora Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, direktora Državne agencije za istrage i zaštitu te vršioca dužnosti zastupnika Vijeća ministara Bosne i Hercegovine pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Državni ministri razmatrat će i predloženu odluku o raspodjeli finansijskih sredstava prikupljenih od domaćih pravnih i fizičkih osoba za borbu protiv COVID-19 uplaćenih na namjenski podračun Jedinstvenog računa trezora Bosne i Hercegovine.

Pred ministrima će se naći i informacija o preuzimanju konačnih presuda od Haškog tribunala radi upisa u krivičnu evidenciju u BiH.
(Vijesti.ba)

Izdvajamo