-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

01.06.2020 / 14:50 Fudbal - Premijer liga se prekida

Takmičarska komisija: FK Sarajevo šampion

Takmičarska komisija: FK Sarajevo šampion
Foto: Arhiv / Vijesti.ba
Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH, na osnovu dokumentacije dobivene od entitetskih vlasti, predložila je Izvršnom odboru NSBiH prekid kompletne sezone.

Naime, nadležni organi u Republici Srpskoj nisu dali dozvolu za nastavak sezone prije 1. jula, mada je - kako je to istaknuto, i taj datum neizvjestan s obzirom na epidemiološku situaciju u BiH.

Nastavak prvenstva u julu u izmjenjenom formatu nije dobio podršku klubova, jer je samo osam klubova iznijelo identičan stav da je nastavak Premijer lige BiH u tom formatu jedino moguć.

Zaključak Takmičarske komisije NSBiH je da se proglasi prvak BiH i dva kluba koja ispadaju iz Premijer lige na osnovu postojeće tabele iz 14. marta. 2020.godine, jer je evidentno da su svi klubovi odigrali dvije trečine takmičenja, odnosno da svako sa svakim kod kuće i na strani.

Također, raspravljalo se o završnici Kupa BiH, ali je preovladalo mišljenje "da se igra sve ili ništa", kao i činjenica da bi parcijalnom pristupom moglo doći do narušavanja takmičenja.

Tačku na "i" stavit će Izvršni odbor NSBiH...  

(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo