9°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

31.05.2020 / 22:29 Fudbal - Kup Hrvatske

Čudesan meč na Rujevici: Veliki preokret Rijeke, Lončar ušao i asistirao za finale Kupa

Čudesan meč na Rujevici: Veliki preokret Rijeke, Lončar ušao i asistirao za finale Kupa

Fudbaleri Rijeke finalisti su Kupa Hrvatske nakon što su večeras na Rujevici nevjerovatnim preokretom savladali Osijek rezultatom 3:2.

Rijeka je veoma loše ušla u meč i u prvom poluvremenu samo Osijek je postojao na terenu. Igrao se 17. minut kada je Petar Bočkaj pogodio za vodstvo gostiju.

Nikako se domaćin nije mogao konsolidovati u organizaciji napada, pa se rezultatom 0:1 otišlo na odmor. Vrlo raspoloženi Bočkaj u 48. minuti postigao je fatastičan gol nakon greške domaćeg golmana za 0:2.

Tada se činilo da Osijek ide u finale. Ipak, u 57. minuti dogodio se ključni detalj meča, pošto je isključen kod gostiju Laszlo Kleinheisler nakon drugog žutog kartona.

Prvo je Robert Murić smanjio na 1:2, da bi rezultat poravnao sa bijele tačke Antonio-Mirko Čolak u 73. minuti. Djelovalo je da ćemo gledati produžetke, no onda je Sterling Yateke u 83. minuti postigao gol za konačnih 3:2.

Zanimljivo, asistent za plasman u finale bio je bosanskohercegovački reprezentativac Stjepan Lončar. Zmaj je u igru ušao pri rezultatu 0:2 i prilično mnogo kumovao plasmanu u veliko finale gdje Rijeku čeka Lokomotiva Zagreb koja je sinoć rezultatom 3:1 slavila protiv Slaven Belupa.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo