13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

29.05.2020 / 20:54 Politika - Zajednički interesi

Turković telefonom razgovarala s Dačićem: Ministrica pozvana u posjetu Srbiji

Turković telefonom razgovarala s Dačićem: Ministrica pozvana u posjetu Srbiji
Foto: MVP - Vijesti.ba

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković razgovarala u petak telefonom s prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem.

Sagovornici su, između ostalog, razgovarali o pitanjima od zajedničkog interesa u izazovnom periodu post COVID krize, otvaranju konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru, pojedinim otvorenim bilateralnim temama za čije rješavanje su zainteresovane kako Bosna i Hercegovina tako i Republika Srbija, te zaključili da bi se u tom cilju odnosi BiH i Srbije trebali intenzivirati u narednom periodu.

U tom pogledu, ministar Dačić je istakao, da usljed predstojećih izbora u Republici Srbiji zakazanih za 21. juni 2020. godine, on nije sada u prilici da posjeti BiH, ali je uputio poziv ministrici Turković za posjetu Republici Srbiji. 
Ministri su, također, bili saglasni o neophodnosti daljnjeg jačanja i produbljivanja regionalne saradnje u svim oblastima kao i rješavanja svih otvorenih pitanja između dvije susjedne zemlje.



(Vijesti.ba )

Izdvajamo