10°C
Mostar 12°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

29.05.2020 / 18:45 Regija - Premijer Hrvatske

Plenković: Žao mi da predsjednik ne poštuje zakonski okvir o Danu državnosti

Plenković: Žao mi da predsjednik ne poštuje zakonski okvir o Danu državnosti
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u petak da mu je žao, ali i "jako čudno da predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović ima stav koji "gotovo ne poštuje pozitivni zakonski okvir koji je donio Hrvatski sabor, a to je da je Dan državnosti 30. svibnja."

Plenković je ponovio i da je mogući Milanovićev neizlazak na izbore poruka Bernardiću i onima koji su glasali za njega na predsjedničkim izborima ali, kaže, to nije njegov problem, prenosi Hina.

Upitan hoće li predsjednik države doći na sutrašnji program u povodu Dana državnosti, premijer je rekao da su oni pripremili program koji kreće s polaganjem vijenaca na Mirogoju, a nakon toga je predviđena sveta misa u crkvi sv. Blaža na kojoj, koliko je on čuo, Milanović neće biti.

"Onda je predviđen program na Trgu sv. Marka gdje ćemo mi isto biti, a čuo sam da on neće biti, bit će i plotuni s Medvedgrada, njih 30 za 30 godina hrvatske državnosti, a navečer i koncert ispred HNK-a gdje ćemo mi biti, a čuo sam da on ni tamo neće biti", dodao je.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo