14°C
Mostar 19°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

29.05.2020 / 16:35 Crna hronika - Tužilaštvo BiH

Zatražen pritvor za četvoricu osumnjičenih za krijumčarenje ilegalnih migranata

Zatražen pritvor za četvoricu osumnjičenih za krijumčarenje ilegalnih migranata
Foto: Vijesti.ba

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene - Saliha Alibašića (1971), Hasana...

.... Grahovića (1993), Hasiba Mehića (1969) i Muhameda Šabića (1962) iz Velike Kladuše, državljane BiH.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su počinili krivično djelo organiziranje grupe ljudi ili udruženja za izvršenje krivičnog djela - krijumčarenje migranata, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom da su kao pripadnici organizovane grupe predstavljali dio krijumčarskog lanca s ciljem krijumčarenja ilegalnih migranata sa teritorije Bosne i Hercegovine na teritoriju Republike Hrvatske i dalje prema drugim državama EU, s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Četvorica osumnjičenih su lišeni slobode u okviru operacije kodnog naziva “Trst”, koja je realizovana u koordinaciji sa USKOK-om pri Državnom odvjetništvu R Hrvatske, a radi se o regionalnoj operaciji usmjerenoj ka otkrivanju i procesuiranju organizovanog krijumčarskog lanca za krijumčarenje migranata, navodi se u saopćenju.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo