12°C
Mostar 18°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

29.05.2020 / 16:03 Politika - Član Predsjedništva BiH

Dodik: Imovina pripada entitetima, a ne državi BiH

Dodik: Imovina pripada entitetima, a ne državi BiH
Foto: Vijesti.ba

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je danas da Ustav BiH precizira da sve ono što nije izričito dato državi Bosni i Hercegovini, pripada entitetima, pa tako i imovina.

Komentarišući apelaciju Ministarstva odbrane BiH u vezi s knjiženjem na državu BiH više od 250.000 metara kvadratnih zemljišta u općini Foča, koje je u posjedu RS, koju je usvojio Ustavni sud BiH, Dodik je rekao novinarima u Derventi da imovina po Ustavu pripada entitetima. 

Tvrdi da su odluke Ustavnog suda BiH protiv interesa RS. 

-Ustavni sud BiH je postao kriminalna organizacija koja ne poštuje Ustav ni zakone, ili poštuje samo zakone koje je nametnuo visoki predstavnik. Ovdje se očigledno radi o pljački i otimačini koja se pokušava legalizovati odlukama Ustavnog suda koji u kontinuitetu krši Ustav i radi protiv Republike Srpske – ustvrdio je Dodik.

Prije nekoliko dana Ustavni sud BiH usvojio je apelaciju Ministarstva odbrane u BiH u vezi sa knjiženjem na Bosnu i Hercegovinu više od 250.000 metara kvadratnih zemljišta u općini Foča, koje je u posjedu RS.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo