23°C
Mostar 29°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 26°C
Bihać 27°C
Powered by Dark Sky

29.05.2020 / 14:54 Crna hronika - MUP RS

Izvještaj protiv sedam osoba uhapšenih u Bijeljini zbog prostitucije i droge

Izvještaj protiv sedam osoba uhapšenih u Bijeljini zbog prostitucije i droge
Arhiv / Vijesti.ba
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) podnijeli su izvještaj protiv sedam osoba, uhapšenih u okviru akcije kodnog naziva "Kristal", zbog postojanja sumnje da su umiješani u organizovani kriminal u vezi sa ...

... krivičnim djelom međunarodno navođenje na prostituciju.

Na teret im se stavlja i neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, navođenje na prostituciju i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija RS.

Nezvanično, izvještaj je podnesen protiv Zlatana Ćuka, Siniše Perića, Milisava Tomića, Tijane Maksimović (Tijana Ajfon), Vladana Kakuće, Željka Vujića i Slađana Šojića.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a su saopćili da nastavljaju rad po ovom predmetu s ciljem utvrđivanja postojanja eventualnih elemenata krivične i prekršajne odgovornosti drugih osoba koje su lišene slobode u okviru ove akcije.

Akciju “Kristal” 27. aprila su proveli policijski službenici Policijske uprave Bijeljina u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

U izvršenim pretresima u mjestu Suvo polje kod Bijeljine pronađeno je i privremeno oduzeto 14 paketića kokaina ukupne mase oko 46 grama, devet komada medicinskih droga, devet pištolja različitog kalibra, te jedan gasni pištolj, tri pancira, te preko 20.000 konvertibilnih maraka u različitim valutama, dok je slobode lišeno 16 osoba.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo