-5°C
Mostar -2°C
Tuzla 0°C
Banja Luka -1°C
Bihać -2°C
Powered by Dark Sky

28.05.2020 / 16:55 Politika - Sarajevo

Rukovodstvo PS i ambasador Sattler o ostvarivanju kandidatskog statusa BiH

Rukovodstvo PS i ambasador Sattler o ostvarivanju kandidatskog statusa BiH
Foto: Vijesti.ba
Članovi kolegija Doma naroda Dragan Čović i Nikola Špirić, te Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i Denis Zvizdić razgovarali su danas sa šefom Delegacije EU u BiH i specijalnim predstavnikom za BiH Johannom Sattlerom.

Tokom razgovora, ambasador Sattler izrazio je zadovoljstvo konstruktivnom ulogom koju Parlamentarna skupština BiH ima u procesu približavanju Evropskoj uniji. Istaknuo je da je vrlo bitno i u narednom periodu ostati fokusiran na rad na ključnim prioritetima koje zemlja treba da ispuni kako bi ostvarila napredak u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Ambasador Satler je sa članovima kolegija razgovarao i o prioritetima za koje se pretpostavlja da su ostvarivi u relativno kratkom roku i na kojima bi se moglo raditi i do predstojećih lokalnih izbora.

Članovi kolegija istaknuli su da su u radu na značajnom broju prioriteta već ostvareni ozbiljni pomaci. Tokom razgovora naglasili su da će u kapacitetu članova rukovodstava domova uložiti dodatan napor kako bi Parlamentarna skupština BiH dala puni doprinos realizaciji zadataka koji znače dodatni napredak na ostvarivanju kandidatskog statusa, te da će nastojati ostvariti konstruktivnu ulogu i kada se imaju u vidu obaveze koje stoje pred Vijećem ministara, drugim organima BiH kao i nižim nivoima vlasti.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo