3°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

26.05.2020 / 12:00 Košarka - Charles Barkley

Ako samo i jedan igrač bude zaražen, cijeli tim mora biti eliminiran

Ako samo i jedan igrač bude zaražen, cijeli tim mora biti eliminiran
Foto: Screenshot - Vijesti.ba

Bivša NBA zvijezda, a sada televizijski komentator Charles Barkley izjavio je kako smatra da bi u slučaju da se sezona sjevernoameričke košarkaške lige nastavi, cijela momčad trebala biti eliminirana iz doigravanja ukoliko se utvrdi da je samo jedan igrač pozitivan na koronavirus.

"Mislim da se moramo usmjeriti na to kako postupiti ako se pokaže da je jeda igrač zaražen", izjavio je Barkley za ESPN. "To je škakljiv dio. Smatram da ne možete prekinuti doigravanje. Mislim da će momčad morati biti eliminirana ako samo i jedan igrač bude zaražen."

"Bilo bi užasno kada bi Milwaukee Bucks morali biti eliminirani, čak i ako se radi o igraču koji sjedi na klupi. I tada biste morali eliminirati cijelu momčad, tada bi Milwaukee Bucks i veliki igrač kao što je Giannis (Antetokounmpo), izgubili u prvom krugu doigravanja", napomenuo je Barkley.

"To je sve još nepoznato. Učit ćemo u hodu", dodao je, naglasivši kako će igračima rizik od zaraze predstavljati i sama priroda igre i svakodnevni život.

"Igrači koji se guraju na terenu, bore se za skok i za poziciju, tu nema nikakvog socijalnog distanciranja", kazao je Barkley. "Kažu da će igrače staviti u hotel na dva - tri mjeseca. Hože li i spremačice bit u hotelu na dva-tri mjeseca? Što je s poslužiteljima? Oni će ići svaki dan doma. Tako da je tu mnogo neodgovorenih pitanja", naglasio je bivši igrač Philadelphia 76ersa, Phoenix Sunsa i Houston Rocketsa.

No Barkley je pozitivan i vjeruje da će prekinuta sezona ipak biti završena.

"NBA će donijeti odluku sljedeći tjedan", rekao je Barkley.

"Sto posto sam siguran da će se igrati. Znam da će i moji prijatelji u Major League Baseball igrati. Znam da će se igrati i hokej. No, mislim da će pro football i college football morati pričekati, sjesti i vidjeti kako nama ide".



(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo