11°C
Mostar 17°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

25.05.2020 / 22:57 Fudbal - Jean-Michel Aulas

Predsjednik Lyona pisao vrhu Francuske

Predsjednik Lyona pisao vrhu Francuske
Foto: Agencije - Vijesti.ba

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas tražio je danas od francuskih vlasti da odustanu od odluke da se prije vremena završi sezona u fudbalskom prvenstvu te države usljed pandemije korona virusa.

"Mnogo toga se očekuje od Francuske, da od 2. juna krene da postepeno vraća dobru dinamiku. To je odlična prilika i da se ispravi greška u vezi sa fudbalom", naveo je između ostalog Aulas u pismu poslatom premijeru Edouardu philippeu i ministarki sporta Roxani Mărăcineanu.

Liga jedan je otkazana prije četiri nedjelje, a do kraja je ostalo 10 kola. Paris Saint-Germain je šampion, a Lyon je na sedmom mjestu, koje ne vodi u evropska takmičenja.

Aulas je naveo da će takva odluka imati katastrofalne posljedice za klubove koji bi mogli da se suoče sa gubicima od 700 do 900 miliona evra.

Francuska je najjača evropskih liga koja je proglasila kraj sezone, a Aulas misli da baš zbog toga treba da se preispita potez.

"Bundesliga Njemačke se nastavila, Španija će to isto uraditi, u Rusiji, Portugalu i Italiji su se vratili grupnim treninzima, a i Engleska radi na ponovnom uspostavljanju takmičenja. Zašto se Francuska degradira?", naveo je Aulas.

Pored Liona, mjere su preduzeli Amien i Toulouse koji su ispali iz lige, ali je njihove tužbe odbacio administrativni sud u Parizu.

Lyon traži da najviši sud u Francuskoj, državno veće donese odluku o tom pitanju.(Vijesti.ba / Beta)

Izdvajamo