16°C
Mostar 20°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 16°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

25.05.2020 / 18:30 Regija - Granični prelaza Horgoš

Srbija: Migranti otkriveni u tovaru kupusa

Srbija: Migranti otkriveni u tovaru kupusa
Foto: carine.rs

Srpski carinici su 25. maja 2020. godine na izlazu graničnog prelaza Horgoš, u saradnji sa policijom, spriječili pokušaj osmorice migranata da ilegalno pređu državnu granicu skriveni u tovaru svježeg kupusa.

Migranti su otkriveni u tovaru kamiona sjeverno-makedonskih registarskih oznaka kojim je iz te zemlje ka Poljskoj transportovan svjež kupus.

Zahvaljujući izlaznoj kontroli na carinskom mobilnom skeneru, u tovaru su uočene ljudske siluete kojima u svježem kupusu svakako nije bilo mjesto.

Nakon toga je uslijedio i detaljan pregled. Kada se vidjelo da je na kamionu oštećeno carinsko obilježje, što je siguran znak da je neko nasilno pokušao da uđe u tovarni dio.

Zbog toga su carinski službenici otvorili taj dio kamiona i u njemu zatekli osam migranata iz Avganistana koji su predati u nadležnost službenika granične policije.

Podsjećamo da je od početka godine carinska služba Srbije spriječila gotovo 400 migranata u pokušaju da ilegalno pređu granicu skriveni u tovarima robe.(Vijesti.ba / RTS)

Izdvajamo