13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

23.05.2020 / 18:19 Fudbal - U 38. godini

Bivši mladi reprezentativac Jugoslavije izvršio samoubistvo

Bivši mladi reprezentativac Jugoslavije izvršio samoubistvo
Foto: Arhiv
Bivši mladi nogometni reprezentativac Jugoslavije i olimpijac Srbije Miljan Mrdaković (38) izvršio je samoubistvo u stanu u Beogradu u kojem je živio sa djevojkom.

Prema navodima Kurira kojeg prenosi Hina, Mrdaković je sjeo na krevet, rekao da "ne može više" i uzeo pištolj. Njegova djevojka je pobjegla iz stana i pozvala policiju. Kada su došli zatekli su njegovo beživotno tijelo s prostrijelnom ranom na glavi.

Ovaj bivši napadač je tijekom karijere nosio dres desetak klubova, a tri puta se vraćao u OFK Beograd, gdje je i završio karijeru 2017. godine.

Bio je član Anderlechta, Genta, Austrije Salzburg, Maccabi Tel Aviva, Metalista iz Harkova, Vitorije Guimaraes, Apollona...

Bio je mladi reprezentativac Jugoslavije, a upisao je i tri nastupa za reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu. Mrdaković je bio jedan od tri starija igrača u sastavu uz Aleksandra Živkovića i Vladimira Stojkovića i upisao je sva tri nastupa u skupini.

Srbija je na OI turniru osvojila četvrto mjesto u skupini A iza Argentine, Obale Slonovače i Australije osvojivši jedan bod. U porazu 2-4 od Obale Bjelokosti Mrđaković je postigao pogodak.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo