10°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

23.05.2020 / 09:24 Politika - Lider SDS

Mićić: Pozivam i SDS da me podrži

Mićić: Pozivam i SDS da me podrži
Mićo Mićić / Vijesti.ba
Rad na razvoju Bijeljine i Semberije te dobrobit građana bili su i ostali ključni ciljevi moje političke karijere. To se nije promijenilo ni sada, a otvoren sam za saradnju sa svima koji dijele tu viziju, izjavio je za Glas Srpske lider Srpske demokratske stranke ...

... Semberije i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji će i na ovogodišnjim lokalnim izborima juriti novi mandat na čelu tog grada kao zajednički kandidat te stranke i SNSD-a.

- Radiću kao i prije. Moj prvi i jedini cilj uvijek je bio dobrobit građana Bijeljine i razvoj grada. Radićemo sa širokom koalicijom. Otvoren sam za saradnju sa svima koji hoće da rade za Semberiju, za njene građane, dobrobit i razvoj Bijeljine, za planirane projekte, jedinstvo na nivou Republike - rekao je Mićić.

Intervju prenosimo u cijelosti:

GLAS: Da li je taj poziv važi i za dojučerašnje stranačke kolege?

MIĆIĆ: Svima.

GLAS: Na sastanku sa rukovodstvom SNSD-a, kada je potpisan sporazum o saradnji, dogovoreno je da ćete biti kandidat sa mandatom na dvije godine. To nismo imali priliku da vidimo. Zbog čega takav dogovor?

MIĆIĆ: Dogovor je da, nakon te dvije godine, na opštim izborima budem kandidat za neku drugu poziciju. Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je jasno rekao da ću imati podršku. U toj varijanti mjesto gradonačelnika Bijeljine ide nekome iz SNSD-a.

GLAS: Da li je razgovarano o tome na koju biste poziciju mogli?

MIĆIĆ: Rano je. O tome ćemo se dogovarati ako budemo živi i zdravi. Kada bude sve to, lako ćemo se dogovoriti. Sada nam je prioritet da uradimo dobre stvari na lokalnom nivou, realizujemo što smo zacrtali i šta smo se dogovorili. Tek tada ćemo imati osnova da pričamo o nekim višim pozicijama i nivoima vlasti.

GLAS: Znači u prvom planu su sada, kako kažete, građani i razvoj grada i tog dijela Srpske?

MIĆIĆ: Samo to, a generalno ćemo pričati o stabilnosti naše politike na nivou Republike Srpske, jedinstvu, očuvanju vitalnih interesa Srpske i građana.

GLAS: Dakle, ostvareni rezultati na lokalu će biti odskočna daska za dalje?

MIĆIĆ: Da.

GLAS: Očekujete li fer izbornu kampanju, imajući u vidu da Vam neki ne opraštaju političke korake na koje ste se odlučiti i zbog čega ste i isključeni iz SDS?

MIĆIĆ: Neću ništa reći protiv moje bivše stranke. Shvatiće oni da sam u pravu kada budem dobio podršku građana, a sa njima ću sarađivati koliko to oni budu htjeli.
Projekti

GLAS: Šta je osnove programa sa kojim ćete pred sugrađane?

MIĆIĆ: Riječ je o nekih 15, 20 projekata. Јedan do njih je budući autoput koji ide preko teritorije grada i pravi vezu sa Srbijom. Nastavljamo i sa projektima zaštite od poplava, uređenjem kanala Dašnica, a u planu je izgradnja nove sportske dvorane i mnogi drugi. Bitna nam je podrška i pomoć u vezi sa realizacijom kredita za vodovod i kanalizaciju, čime bismo mogli da smanjimo cijenu vode za 30 odsto.

(Vijesti.ba / GlasSrpske)

Izdvajamo