10°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

22.05.2020 / 19:31 BiH - Općina Centar

Započeli radovi na asfaltiranju Ulice Betanija

Započeli radovi na asfaltiranju Ulice Betanija
Foto: Vijesti.ba
Nakon što su radnici građevinske firme „Grakop“, tokom proteklog perioda završili sanaciju pješačkih staza sa obje strane Ulice Betanija između Alipašine ulice i Gradskog porodilišta „Zehra Muidović“, projekat kojeg je finansirala Općina Centar sa 147.360 KM, ...

... sredinom prošle sedmice ista firma je započela sa radovima na sanaciji pomenute ulice koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici „Betanija-Šip“.

Ovaj projekat također finansira Općina Centar koja je iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojila 217.900 KM za ovu namjenu. Tokom dana ovu lokaciju je obišao i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa svojim savjetnikom za investicije Mustafom Resićem i pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem. Ovom prilikom su načelniku prezentovane informacije o dinamici realizacije projekta.

Ukupna dionica na kojoj se radi sanacija asfalta iznosi oko 470 metara. Ovdje se prvo mašinski uklanja stari oštećeni asfalt tzv. frezanjem na površini od 3.565 m2. Kako je predviđeno predmjerom i predračunom radova na pojedinim mjestima gdje je potrebno biće zamijenjena i oštećena kolovozna podloga (820 m2). Također je planirana i ugradnja dva nova ulična slivnika i 13 novih slivničkih rešetki za odvodnju površinskih voda, kao i ugradnja poklopaca od livenog željeza koji mogu podnijeti saobraćaj teških kamiona na osam šahtova. Na kraju radova biće asfaltirana kompletna dionica Ulice Betanija.

Završetak ovih radova je planiran, ukoliko dozvole vremenske prilike, u roku od 45 dana. Za nadzor projekta je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo