21°C
Mostar 28°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 25°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

22.05.2020 / 11:49 BiH - Vlada FBiH

Premijer Novalić uputio čestitku za ramazanski Bajram

Premijer Novalić uputio čestitku za ramazanski Bajram
Foto: Vijesti.ba

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje lično, bh. građanima islamske vjere uputio čestitku za Ramazanski bajram.

- Iza nas je period velikih iskušenja i odricanja u kojem smo još jednom pokazali da snagom volje i uvažavanjem najviših civilizacijskih dostignuća i vrijednosti možemo savladati i najveće prepreke koje se pred nas, ali i cijeli svijet, postavljaju. Naravno, još nije vrijeme za opuštanje, jer imamo dosta velikih izazova koji nas čekaju, ali sam uvjeren da ćemo i ovog puta pokazati da znamo prepoznati trenutak u kojem živimo i adekvatno odgovoriti na njega.

Ramazan je donio vjernicima dosta radosti, ali i preispitivanja i prošao u traženju odgovora na pitanje koji je put do toga da budemo još bolji ljudi. Uvjeren sam da je najveći broj vas taj put, koji nas uči da budemo bolji prema sebi i drugima, našao i ostavio dubok trag prema svemu u našoj zajednici.

Uz želju da ove bajramske blagdane provedete u krugu svoje porodice, zajedno sa svojim prijateljima i komšijama, što je naša višestoljetna tradicija, Bajram šerif mubarek olsun! - kaže se u čestitki premijera Novalića. (Vijesti.ba )

Izdvajamo