10°C
Mostar 12°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

21.05.2020 / 18:11 Politika - Predsjedavajući Predsjedništva

Džaferović razgovarao s premijerom Republike Irske

Džaferović razgovarao s premijerom Republike Irske
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas s premijerom Republike Irske Leom Varadkarom. 

Sagovornici su razmijenili mišljenja o trenutnoj situaciji u dvije države, s posebnim naglaskom na pandemiju koronavirusa i njene posljedice po ekonomiju. Zajednički je ocijenjeno da postoji prostor da se prijateljski odnosi dviju država unaprijede na planu ekonomske saradnje. 

Predsjedavajući Džaferović zahvalio je premijeru Varadkaru za punu podršku koju Republika Irska pruža Bosni i Hercegovini na njenom putu prema Evropskoj uniji. Izrazio je očekivanja da će naša zemlja u što skorije vrijeme dobiti kandidatski status. Sagovornici se saglasili da bi proširenje Evropske unije na regiju zapadnog Balkana doprinijelo ukupnoj stabilnosti i prosperitetu. 

Predsjedavajući Džaferović i premijer Varadkar istaknuli su izuzetno dobru saradnju i međusobnu podršku koju Bosna i Hercegovina i Republika Irska imaju u međunarodnim organizacijama i asocijacijama, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.


(Vijesti.ba /FENA)

Izdvajamo