16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

21.05.2020 / 13:12 Crna hronika - PU Banja Luka

Tuzlak i Živiničanin pali u Banjaluci zbog krađa katalizatora

Tuzlak i Živiničanin pali u Banjaluci zbog krađa katalizatora
Foto: Ilustracija
Nakon potjere na području grada, banjalučka policija u srijedu je uhapsila Adisa Bećirovića (34) iz Tuzle i Selvera Smajića (34) iz Živinica zbog sumnje da su krali katalizatore na području grada, saznaju "Nezavisne novine".

Njima je nakon krađa policija ušla u trag te ih je, kako saznajemo, nakon potjere uhapsila u blizini prijedorske petlje.

Kako je juče saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale osumnjičenih, oko 10.50 policija je došla do saznanja da je dvojac u prethodnom periodu počinio više krivičnih djela na području Banjaluke, te da se vozi u audiju A4.

"Nakon što je uočeno navedeno vozilo u kojem su se nalazila lica A.B. i S.S., policijski službenici su izdali svjetlosno i zvučno naređenje da zaustave vozilo, na šta su se lica oglušila i dala se u bijeg", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Nakon potjere, policajci su ih sustigli i uhapsili, a kod njih su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Kako su dodali iz policije, zbog nasilničke vožnje, nepostupanja po naređenju policijskih službenika kao i vožnje sa nepripadajućim registarskim oznakama protiv S.S. biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

Uhapšeni dvojac, osim za ove krađe, sumnjiče i da je u prethodnom periodu na teritoriji BiH počinio više krivičnih djela.

O svemu je obaviješten dužurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo