9°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

18.05.2020 / 22:42 BiH - Saopćenje Vlade RH

Razgovarali Plenković i Pompeo, govorilo se i o BiH

Razgovarali Plenković i Pompeo, govorilo se i o BiH
Foto: Vijesti.ba

Hrvatski premijer Andrej Plenković i američki državni sekretar Mike Pompeo razgovarali su u ponedjeljak telefonom o borbi protiv pandemije covida-19 te o bilateralnoj suradnji Hrvatske i SAD-a, priopćeno je iz vlade.

U razgovoru, koji je inicirao državni tajnik Pompeo razmijenjena su mišljenja i najnoviji podaci o situaciji s pandemijom koronavirusa te je kao prioritet naglašen pronalazak cjepiva i lijeka, priopćeno je. Plenković je izrazio sućut državnom sekretaru Pompeu zbog velikog broja žrtava pandemije covida-19 u SAD-u, izrazivši nadu u oporavak zaraženih.

Izuzeće od viza

Državni sekretar Pompeo čestitao je hrvatskom premijeru na dosadašnjem tijeku hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske uniji i održanom Zagrebačkom summitu. Razmijenjena su mišljenja i o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Premijer je naglasio kako hrvatski narod u BiH podržava proces euroatlantskih integracija BiH. Posebno je podcrtao da Hrvatska podržava sve reformske procese koji podrazumijevaju jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH, priopćeno je iz vlade.

Razgovaralo se i o uključenju Hrvatske u program izuzeća od viza te potpisivanju ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo