8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

18.05.2020 / 08:30 Regija - Milenko Perović

SPC i četnici žele uništiti Crnu Goru i sve crnogorsko

SPC i četnici žele uništiti Crnu Goru i sve crnogorsko
Milenko Perović / Vijesti.ba
Okupljanja građana u više crnogorskih gradova, prethodne sedmice, novi su oblik litija, čiji organizatori, opijeni anticrnogorskom patologijom, nijesu u stanju da shvatr da i sebe dovode u smrtnu opasnost od ponovnog širenja virusa korone, ...

... kaže u intervjuu Dnevnim novinama prof. dr Milenko Perović. Cilj je kaže Perović, da usmrte državu Crnu Goru i eliminišu sve što je crnogorsko.

Sreća je, navodi Perović, što u Crnoj Gori nije bilo potrebe da implicitna podrška društva državi preraste u direktno učešće društva u odbrani države.

"Izgleda da organizatori “događanja naroda” nijesu svjesni ove jednostavne činjenice. Oni sračunavaju koliko je naroda „s njima,” a ne broje većinsku Crnu Goru koja je protiv njihovih rušilačkih namjera! Međutim, ozbiljno se i opasno vara svako ko misli da će razumni Crnogorci, razumni Srbi, Bošnjaci, Muslimani, Albanci, Hrvati i drugi mirno gledati kako im četništvo ruši jedinu državu koju imaju", kazao je u intervjuu Dnevnim novinama prof. dr Milenko Perović.

On kaže da je u Crnoj Gori ustalo četništvo.

"Četništvo je političko krilo Srpske pravoslavne crkve. Srpska pravoslavna crkva je vodeći dio ideološkog štaba četništva! U potonjih trideset godina oživjela je stara simbioza četništva i SPC i prodrla u dubinu crnogorskog društva. Danas ona može staviti pod svoju komandu jedan dio ruralne Crne Gore. U njoj su se pomiješale stvarna moć u društvu s iluzijom da je došlo vrijeme da može otvoreno ponižavati i rušiti institucije države. Konačni cilj SPC i četništva je u tome da načini Crnu Goru po mjeri četnika! Njihova mjera nije ništa drugo nego ono što je već viđeno od 1918. do 1941. godine", navodi Perović.

Cilj je kaže Perović, da usmrte državu Crnu Goru i eliminišu sve što je crnogorsko.

"„Srpski” popovi i „prosrpski” političari, potpomognuti velikom logistikom iz Beograda i s Istoka, mobilizaciju za izvršenje svojih namjera provode „spontanim okupljanjima naroda”, kao novom verzijom „litija.” Koliko su im namjere časne najbolje se vidi po tome što „okupljanjima” izazivaju ogromnu opasnost po zdravlje i živote cjelokupnog stanovništva Crne Gore! Opijeni anticrnogorskom patologijom, oni nijesu u stanju shvatiti da organizovanjem „okupljanja” i sebe same dovode u smrtnu opasnost od ponovnog širenja virusa korone", zaključio je Perović, prenosi rtcg.

Komentarišući pitanje o hajci koja protiv Crne Gore i predsjednika Mila Đukanovića dolazi iz Srbije, Perović poručuje:

“Što su ga više mrzjeli, pokazivao se boljim i većim. Od vremena Mire Marković, Đukanović od te klateži dobija negativno priznanje. Naravno, uvijek postoji i druga strana stvari. Mnogi razumni ljudi su uvjereni da bi, kad bi bilo moguće, na fer i poštenim predsjedničkim izborima u Srbiji Đukanović bez teškoća pobijedio svakoga domicilnog protivkandidata!", zaključio je Perović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo