8°C
Mostar 12°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 5°C

16.05.2020 / 23:08 Fudbal - Bundesliga

Ibišević: Žao mi je što se nisam mogao kontrolisati, ali igrači nisu roboti

Ibišević: Žao mi je što se nisam mogao kontrolisati, ali igrači nisu roboti

Nakon dvomjesečne pauze nastavljeno je takmičenje u Bundesligi, a jedan od fudbalera koji su zablistali bio je i naš Vedad Ibišević.

Hertha je u susretu 26. kola kao gost razbila Hoffenhem sa 0:3, a drugi pogodak postigao je bh. napadač koji je tako postao jedini igrač u Bundesligi koji je postigao barem jedan gol u svakoj kalendarskoj godini od 2006., pa do danas.

Ipak, za razliku od ostalih timova, igrači Hertha nisu slijedili smjernice za socijalno distanciranje i zajedno su slavili nakon golova, što je izazvalo brojne reakcije njemačkih medija.

Govoreći nakon utakmice, Ibišević je izrazio oduševljenje odličnom predstavom svog tima i objasnio je zašto nije održavao distancu prema svojim saigračima prilikom slavlja golova.

“Pauza je meni lično godila. Povećali smo fizičku kondiciju pod novim trenerom. Cijeli tim je radio vrlo dobro, tako da smo zasluženo pobijedili. Jako sam sretan što sam postigao gol i samo pokušavam da uživam u svakoj utakmici”, istakao je Ibišević nakon utakmice i dodao:

“Što se tiče slavlja nakon mog gola… Čekali smo dugo da ponovo zaigramo, pa onda još postignete gol – živite za takve trenutke kao napadač. Lično, bilo je teško zadržati kontrolu nad svojim emocijama. Žao mi je što se nisam mogao kontrolisati u tom trenutku, ali mi smo strastveni fudbaleri, a ne roboti”, objasnio je Vedator.

Ipak, nakon meča, čelnici Njemačkog saveza (DFL) jasno su dali do znanja da igrači neće biti kažnjeni zbog prekršenih mjera socijalne distancije prilikom slavlja.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo