6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

16.05.2020 / 20:30 Fudbal - Bijeljina

Stravična situacija na stadionu Radnika: Pištoljem napadnut Slavko Petrović

Stravična situacija na stadionu Radnika: Pištoljem napadnut Slavko Petrović
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Na Gradskom stadionu Bijeljina večeras je napadnut trener Radnika Slavko Petrović, nakon što je upozorio rekreativce da nije dozvoljeno trčati po terenu.

-  Do sada sam više puta upozoravao sve one koji su dolazili na stadion da je ovo prostor koji koriste igrači, da bi trenirali te da rekretivcima nije dozvoljen pristup, rekao je Petrović koji se trenutno nalazi na u bijeljinski Dom zdravlja na ljekarskim pregledima.

Sve se, kako kaže, odigralo veoma brzo.

- Jedan od njih mi je prišao, udario me nekoliko puta pesnicom, prijetio pištoljem prislonivši mi ga uz tijelo. Sve se to odigralo veoma brzo, a nakon što smo ovaj incident prijavili policiji, napadač je po mojim informacijama uhapšen, rekao je trener Radnika Slavko Petrović, koji je upućen u bijeljinski Dom zdravlja na ljekarski pregled.

Petrović je istakao da je posebno važno da sada, u vrijeme pandemije koronavirusa, rekreativci ne koriste stadion.

- Na sve načine pokušavamo zaštiti igrače od koronavirusa. Nakon što je jedno vrijeme odluka Kriznog štaba Grada Bijeljine o zabrani korištenja terena bila poštovana, ponovo je Gradski stadion postao okupljalište brojinih posjetilaca. Večeras sam došao na stadion da završim neke poslove, a pošto sam primjetio veliki broj rekreativaca na terenu, upozorio sam se da se udalje sa centralnog terena. 



(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo