0°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

28.04.2020 / 16:23 Tenis - Izniman čovjek

Maljković o Đokoviću: Odbio je nositi zastavu na Olimpijskim igrama, to majka ne rađa

Maljković o Đokoviću: Odbio je nositi zastavu na Olimpijskim igrama, to majka ne rađa
Foto: Vijesti.ba
Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković u razgovoru za Večernji list otkrio je zanimljiv potez najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

"Niko nikad neće biti kao on. To majka ne rađa. Osim što je neponovljiv sportista, on je i izniman čovjek. Evo vam primjera. Ponudili smo mu da nosi našu zastavu na otvaranju Igara u Tokiju na što je on odgovorio: 'Predsjedniče, idemo nekoga drugog učiniti sretnim. Ja sam nosio zastavu u Londonu. Pružimo priliku nekome drugom.' I zbog svega toga ja sam predložio da se beogradski Trg Terazije preimenuje u Trg Novaka Đokovića, ali odmah su me napali jer kao to ne bi bilo u duhu pravnih propisa Republike Srbije jer se takva čast ne može dobiti za života", rekao je proslavljeni košarkaški trener i tvorac trofejne Jugoplastike u intervjuu za Večernji list.

Urođeni diplomatski talent zacijelo je zaslužan što je Maljković možda i najprihvaćenija osoba iz srbijanskog sporta u Hrvatskoj. Drugi je svakako Đoković kojeg su i napadali na društvenim mrežama zbog izjava o svojim hrvatskim prijateljima.

"Prije jedno mjesec i po, Novak je bio u mojoj kancelariji i ja sam mu rekao da smo on i ja u istoj misiji, na što mi je on rekao: 'Mislite ovo, mi i Hrvati'. Da, na to sam mislio. Radimo na zbližavanju dva naroda, ali uništiše nas na društvenim mrežama. Na to je on meni rekao da ga ne zanima što drugi misle o tome i da je njegovo da kaže što ima u glavi i za što misli da je dobro za sve nas", rekao je Maljković.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo