5°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

23.04.2020 / 23:31 BiH - Sarajevo

Vijećnica u bojama Turske: Zahvalnost i čestitka prijateljima

Vijećnica u bojama Turske: Zahvalnost i čestitka prijateljima
Foto: Vijesti.ba

Sarajevska Vijećnica večeras je obasjana u bojama zastave Republike Turske povodom obilježavanja vijeka postojanja Velike narodne skupštine Republike Turske te u znak zahvalnosti državi i narodu za pomoć i solidarnost u borbi protiv pandemije.

Grad Sarajevo, na čelu s gradonačelnikom Abdulahom Skakom čestita jubilej predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu, predsjedniku skupštine Mustafi Sentopu i narodu Republike Turske.

- Želimo dati podršku turskom narodu i vladi Republike Turske u ovim izazovnim vremenima i zahvaliti na nesebičnoj i velikoj pomoći Bosni i Hercegovini, istaknuo je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Grad Sarajevo sa svojim građanima ne zaboravlja podršku Turske u vremenu kada su se ispisivale najtužnije i najtragičnije stranice naše historije. Ta podrška i partnerstvo su snažni i danas.

„Ovi teški izazovi sa kojima se suočavamo osnažit će naše prijateljstvo i produbiti saradnju koju intezivno vode naše zemlje, kao i Sarajevo sa svojim bratskim gradovima Istanbulom, Ankarom, Bursom i Konyom“, poručio je gradonačelnik Skaka.

Velika narodna skupština Republike Turske obilježava 100 godina postojanja. Skupština je osnovana je 23. aprila 1920. godine.



(Vijesti.ba )

Izdvajamo