22.04.2020 / 21:54 Politika - Član Predsjedništva BiH

Dodik: Ponovo ću pozvati narod da glasa za Trumpa

Dodik: Ponovo ću pozvati narod da glasa za Trumpa
Milorad Dodik / Vijesti.ba
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će ljude sa Balkana ponovo pozvati da podrže Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima jer smatra da može vratiti SAD sebi i razviti ih do mjere da brinu o unutrašnjim pitanjima, a ne o onima vezanim za Republiku Srpsku.

Dodik smatra da Trump može bolje da postavi korelaciju između zemalja jer je biznismen i da će to biti bolje nego da Amerika dobije predsjednika koji će biti militantan i koji bi mogao da svijet okrene naglavačke.

Napominjući da se stara američka administracija pokazala gotovo neprijateljskom u BiH, podržavajući visokog predstavnika u oduzimanju ovlaštenja, Dodik je rekao za "Sputnjik" da Amerikanci ovdje više ništa ne mogu da nametnu.

Dodik je podsjetio da su i 2014. godine Amerikanci pokušali organizovati opoziciju u Srpskoj, medije i sve protiv njega, pa ni tada nisu uspjeli.

- Ovdje to odlučuje narod i oni to moraju da razumiju. Јa ću ostati ovdje dok me narod bira, a ne dokle me hoće ili neće Amerikanci, jer da se njih ticalo, ja ovdje ne bih bio već deset godina - kaže Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

Dodik je dodao da mu je drago što nije izbor Amerikanaca, već naroda u Republici Srpskoj.


(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo