1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać -1°C

22.04.2020 / 13:05 Fudbal - Zvanična odluka

Dušanu Bajeviću produžen ugovor, vodit će Zmajeve i u Ligi nacija

Dušanu Bajeviću produžen ugovor, vodit će Zmajeve i u Ligi nacija
Dušan Bajević / Vijesti.ba
Pod predsjedavanjem predsjednika NSBiH Elvedina Begića, a putem video konferencijskog poziva, održana je 48. sjednica IO NSBiH kojoj su prisustvovali svi članovi Izvršnog odbora.

Na sjednici je usvojeno sljedeće:

1. Zapisnik i realizacija zaključaka sa 47. sjednice IO održane dana 06.03.2020. godine i zapisnik sa sjednice Komiteta za hitnost održanog 16.03.2020. godine.

2. Odluka o prihvatanju preporuka FIFA-e vezanim za regulatorna pitanja (Izmjene i dopune Pravilnika o registracijama klubova i igrača i statusu i transferu igrača) nastalih uslijed COVID-19.

3. Odluka o izmjenama vezanim za licenciranje klubova za učešće u UEFA klupskim takmičenjima i takmičenju Premijer lige BiH nastalih uslijed COVID-19.

4. Odluka o produženju ugovora selektoru Dušanu Bajeviću i članovima stručnog štaba „A“ tima.

5. Odluka za pokretanje infrastrukturnog projekta sa ciljem zaštite zdravlja igrača i ostalih učesnika u organizaciji utakmica na stadionima u Bosni i Hercegovini.

Izvršni odbor je posebno razmatrao aktuelnu situaciju, sa konkretnim ciljem, pripreme za nastavak takmičenja u organizaciji NSBiH u novonastalim okolnostima. Stoga će biti izrađene posebne procedure, uz obavezan protokol događaja, za organizaciju utakmica i provođenje zdravstveno sanitarnih mjera na stadionima u Bosni i Hercegovini.

Pripreme događaja će biti vršene u skladu sa ovim procedurama, a organizator utakmice će biti zadužen da kvalitetno usvoji i primjeni nove standarde i mjere koje su neophodne i nužne. Cilj je samo jedan, zaštititi zdravlje svih učesnika sportskog događaja, prevashodno igrača na terenu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo