8°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

22.04.2020 / 12:24 Fudbal - Umjesto Bjelice

Igor Jovićević novi trener zagrebačkog Dinama

Igor Jovićević novi trener zagrebačkog Dinama
Igor Jovićević / Pixsell
Nasljednik Nenada Bjelice zove se Igor Jovićević. Novi trener Dinama stiže na klupu nakon što je vodio mladu momčad zagrebačkog kluba s kojom je radio sjajne stvari u juniorskoj Ligi prvaka.

Tako je Dinamo od iskusnog trenera koji mu je donio toliko željene europske uspjehe na klupu postavio mladog i talentiranog stručnjaka što je samo po sebi prilično velik rizik.

Jovićević je dijete kluba, sin legende Modrih Čede Jovićevića.

''Emocije su pomiješane. Roditelji mi znače jako puno, gubitak tate ostavio je velikoga traga, moram se s time suočiti, sjećanje na njega nikad neće izblijediti. Ponosan sam na njega, na sve što je učinio u karijeri i na sve što je dao Dinamu u tih 10 godina. On je moj heroj, moj idol, uvijek mi je bio parametar kako se treba ponašati i koji su putevi uspjeha. Ovo je ostvarenje mojih dječačkih snova, doista je neizmjerna radost koju osjećam, ali isto tako i velika odgovornost koju sa sobom nosi dužnost prvoga trenera. U mladim danima bio sam jedan od navijača sa sjeverne tribine. Prije svega sam Dinamov navijač. Dakle, prije nego što sam trener, ja sam navijač. Volim Dinamo od malena, cijeli život sam tu, tata me u ove prostorije doveo dok sam imao četiri godine. I želio sam biti trener Dinama, nije mi bilo važno kad. Samo da budem'', rekao je trener Jovićević po potpisu ugovora.
Teška ozljeda spriječila karijeru u Realu

Jovičević je rođen u Zagrebu, a u Dinamovoj omladinskoj školi počeo je igrati nogomet. Bio je veliki talent, označen kao nasljednik Zvonimira Bobana, a sa 17 godina potpisao je za Real Madrid.

Tamo je igrao četiri godine za drugu momčad prije nego je njegovu karijeru poremetila teška ozljeda. Iz Reala je stigao u NK Zagreb, a igrao je još u Japanu, Brazilu, Francuskoj, Kini i Ukrajini.

Trenerskim poslom bavi se od 2014., a počeo je kao pomoćnik ukrajinskog Karpati Lavova. Tamo je jednu sezonu bio glavni trener, pa je jednu sezonu vodio Celje, a u Dinamo je stigao 2017.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo